Dlm bulan2 ramadhan ni aku rase ni antara resepu br yg tgh viral. Tp sorry to say aku bukan yg acah2 hipster ikot sht trend viral, aku da wat resepu ni way way before bnd ni viral. Time aku keje kt tmn daya dulu pnh try mkn dessert ni kt food court maslee setia indah. Pastu aku terus gigih menerai hehe
Resepi die mudah je. Mudah tp hasil nye hebat hehe
Resepi Sagu:
1 cawan sagu
3 cawan air
Daun pandan
2 sudu gula
Sikit garam
Pewarna merah ros
Cara buatan:
Rendam sagu dulu bg kembang sket. Pastu tapis n masak dgn air yg didih dgn daun pandan gula n garam. Masak smpai dagu jernih pastu boh la pewarna ros. Ikot sukati r nk letak ke x. Nk letak pewarna ijau ke pape ke sukati laaa
Resepi Air Gula Merah:
Seketul gula melaka
2 cawan air
Daun pandan
Cara buatan:
Rebus je sume hehe
Resepi Kuah Susu Cair:
1 tin susu cair
Sikit garam
Air masak kalo nk letak
Cara buatan:
Campur je sume hehe
Tadaaaaa da siap. Mudah sgt kn hehe
Jagung tu optional je. Kalo letak lg tasty koooo hehe
Wahhhh indah nye rupe di bulan ramadhan ni. Masuk chiller dulu nnt nk buka br kuar kn. kang letak lua kang de plak yg buka awal haha
Footnote: ehhhh resepi arini resepi rajen taw. Sbb aku type sndiri. Sll resepi n cara aku copy paste je hehe
1 comments:
Terima kasih atas resepi..sedap 2 dan boleh cuba..jemput singgah blog saya ea.. dirawanhartawan.blogsport.com
Post a Comment