Saturday, May 19, 2018

#PRU14 Result!!!

Fictitious by chicky irdawati at Saturday, May 19, 2018
Reactions: 
0 comments Links to this post







As being posted HERE aku dah berjaya jalan kn tanggungjawab as a Malaysian on the 9/5/2018 jam 9.30 am aku berjalan kaki dgn berpayung ke tempat mengundi hehe Kan da kante tempat mengundi tu belakang rumah je, so kalo aku drive pon, ibarat aku park depan umh je sbb mmg kete parked smpai depan umah aku hehe Aku g mengundi sorang je sbb time tu si seketul Nur Erika Khaira tidur so aku amek peluang g cepat2. Karl Muhammad Khaizan plak sbb de ramai sepupu die, die xkesah r aku ade ke tidak hehe




So same like previously, aku mengundi kt channel 5. Sbb pembahagian ikot umor kn so utk umor2 muda mcm aku mmg channel ni la haha ramai gk time tu beratur nk tnggu turm mengundi tu agk lame la. Pastu ngam2 time turn aku nk masuk bilik mengundi tu, kol10 so petugas tukar shift. 10 minit gk nk tnggu diorg shifting job tu kn hehe







Mcm biasa la, jari kena calit dgn ink tp this time ink die colour x sama dgn yg previous. This time ink die itam n pekat. Pastu die celup sume tgn dlm tu hehe So da settle aku cecepat r nk jln balek panas2 terik tu kn. Kuar pagar sekolah de kawan lame panggil aku. Ehh die ni mmg aktif berparti hehe Ingat kn boleh jmp ramai kawan lame, ternyata tidak. Xsama time kn hehe


Kawan aku ni name die Dayah. Aku start kenal die dari umor 5 tahun time sekolah tadika KEMAS. Kecik je taw org nye hehe


Cecepat balek tgk si kecik tu da bgn. Ehhh budak Karl tu bijak taw. Aku tnjuk jari aku de ink tu, die g amek selimut die pastu die ckp 'wap wap' die suruh lap sbb kotor kn hehe



 So dgn debo nye mlm tu tunggu results. Ehh tp kali ni something fishy taw snn up until 11 pm pon xde sull results lg. Aku smpai da tertidur pastu bgn lg n tahan tnggu smpai nk dpt announcement dr new government haha

 Until 3 am so officially annouced that Pakatan Harapan (pembangkang previously) menang beso koooooo. Ko xrase aku gembire? off course r aku gembire sbb PH da jnji kalo depa menang this election dpr public holiday 2 hari (which was Thursday n Friday) So aku gigih tnggu Tun M announced the public holiday haha Tapi guess what until 4 am plus pon aku stil xdpt tdo sbb happy sgt n mcm x caye haha but i still wonder company aku x announced cuti ke ni.

So kol 7 aku gigih gk bgn n mndi n siap make up tnggu lg admin update. Last2 x gembire plak aku after the company announced that they will grant the 2 days public holiday haha So aku yg da cantek make up ni cane? So aku decide nk jln g umh baby sitter ckp arini xantar budak2. Sempat gk r aku sembang dgn jiran2 yg kipas susah mati BN tu hehe



U know what, aku rase ari tu ari yg paling bahagia dlm idup aku walaupon mate kelat2 sbb xcukuop tdo tapi gagah bgn kumpul dgn family depan tv smbil tgk result n makan cekodok. Seronok kooo. After all this time xpernah tuka kerajaan, so i guess today was different.



So to all Malaysian, just accept what the result brought us. Walaupon ko sblom ni penyokong BN, tp sbb PH yg menang, so sokong r pemimpin baru kite ni. Sbb setiap pemimpin ade agenda die utk maju kn rakyat n negara die so kite sbg rakyat marhain ni jgn nk provoke sgt, kite kne support depa.

So kepada Tun M, eventhough this time was not the 1st time i sokong pembangkang, but ths PRU 14 i sebulat suara sokong pembangkang sbb ade nye Tun M. Because i know how intelligent n how capable Tun M to bring up our economy back to the right track.

Thanx Tun M...

++ enjoy lil things in life ++

Tuesday, May 8, 2018

PRU 14

Fictitious by chicky irdawati at Tuesday, May 08, 2018
Reactions: 
0 comments Links to this post
Esok, Rabu. 9/5/2018 is a big day to all Malaysoan.
Selamat mengundi u olls. Jalan kan tanggungjawab anda dgn bijak ye. Ni kali kedua aku mengundi. Lat 5 year tahun 2013 da mengundi.Cerita die kt SINI Cuma previous election x dpt g mengundi sbb time tu dekat Penang tgh study lg, n xde kesedaran lg.
Skang aku da sedar betape penting nye rakyat turun undi.
So aku undi sape? Rahsia. Tapi sape yg de link ig n fb taw r kot aku berat ke parti mane hehe
Xpe la parti ape pon yg u olls pangkah, tu hak u olls ok. Aku xde hak nk marah2 hehe
Yg seronok nye time mengundi ni sbb dpt jumpa kawan2 lama. Tempat mengundi aku kt sekolah kebangsaan aku ni je so ramai r org kg jmp nnt
hehe
Ok cerita pasal hari mengundi nnt kite update okayyyyyy
Jadi org bijak memilih ok!!!






++ enjoy lil things in life ++

Monday, April 23, 2018

Mak Ngah Accident

Fictitious by chicky irdawati at Monday, April 23, 2018
Reactions: 
0 comments Links to this post
8/2/2018 - mcm bese r kol7 aku kuar g keje. Tgh syok aku merempit g keje pagi2 (kete depan jauh, blkng pon jauh) tetibe dlm 20m ade anjing hitam melintas. Ko bayang kn dgn kelajuan 100km/j ko semapt nk watpe je? so jgn nk salah kn aku. Salah kn that blacky doggy haha

so hasil die.......




Xtaw nk sedih ke nk marah ke ape. Tp seriously mase 1st langgar anjing tu macam 'ehh kesian nye ko anjing' pastu tgk blkng nk tgk anjing tu nmpk bumper bersepai kt jln, xjd nk kesian kt anjing. Da die yg melintas sembarangan kn. Bukan aku sengaja langgar. Haishhhhhh

Tp yg aku pasti anjing tu x mati (kt tmpt kejadian) sbb aku nmpk die lari n xnmpk bangkai die after that huhu

Si Mak Ngah ni sbnr nye belom setahun lg. Br amek die August 2017. Gtaw Mr Husband die x marah tp smpai skang nk g keje mst die pesan 'jgn bawak kete laju2' haha ok fineeeee

So nk repair sendiri mmg aku rase nanges nk kuar duet cash. Nk claim insurans? Insurans anjing ke insuran Mak Ngah? Alang2 NCD kosong lg aku decide claim je r insurans. So wat report polis r utk procedure claim insurans. Polis yg amek report tu mcm nk ketawe kn aku siap ty 'cane akak boleh langgar anjing kakkk' hello ni kes langgar lari ye haha

Pastu aku call insurans company. Aku pkai AIG insurans, so again bile aku wat report tu die kate 'i dont know how to expressed. Must be a hectic morning to u' smbil die ketawe2. haha ye dikkk mmg kelako so aku mmg x marah r.

Org kate AIG ni lmbt in terms of procedure (based on uncle bengkel py statement) tp aku anta kt VW Service Centre. Sbnr nye AIG sgt pantas. Verify amount pon pantas. N valuer AIG yg remind mechanic kt VW barang pe yg kne order. Yg lmbt nye VW nk order brg smpai sebulan br boleh Mak Ngah masuk service centre. Order dr German gk nye haha

After da masuk bengkel tu xsmpai seminggu je da settle sbb just tukar bumper baru, fog lamp sebe;ah n buzzer hon sbb da sengau haha Claim utk tukar benda2 ni total RM8023.00 huhu kalo ko nk kuar cash tu x ke menanges aku nk korek duet haha

So da settle da skang, aku da boleh lega2 sket r. Cume aku jd double triple alert r dgn anjing tepi2 jln ni. Sbb skang byk sgt anjing sepah2 pastu suke2 die je melintas wehhhh haha

Owh.. lupe nk mention 'SHIRO' kesayangan da di letgo. Sedih sbb SHIRO tu byk berjasa n x byk kerenah. Accident pon Alhamdulillah x pernah huhu Semoga SHIRO akn sll serve good to your new tuan ye n semoga Mak Ngah juga serve good to us hehe
++ enjoy lil things in life ++

Emerald Green

Fictitious by chicky irdawati at Monday, April 23, 2018
Reactions: 
0 comments Links to this post


Ehhhh... mcm baru je kakak update pasal tema baju utk hari raya kt SINI rupe nye da dekat setahun kan hehe

So taon ni as selected by Mr Husband la as ususal, die pilih emerald green atau bahasa die hijau awal ashari (da lame da die bcita2 nk colour ni)

so abes je raya taon lepas terus die decide nk colour ni. awal gile wehhh da decide colour tp smpai la ni x beli pon lg. Aku kn mmg suke last minute shopping. Br r feel raya haha

So u olls colour ape this year? de yg dark blue, pink, grey. Ehhh macam2 laaa. Meriah nyeee hehe

Xsampai sebulan lg nk bulan Ramadhan da. This week akak marathon puasa sbb belom ganti. Mmg last minute py person la i ni kan haha

U olls jgn lupa ganti puasa taw. Rajin mcm kakak haha
++ enjoy lil things in life ++

Blog Krik Krik

Fictitious by chicky irdawati at Monday, April 23, 2018
Reactions: 
0 comments Links to this post
Shian blog terbiar ni. Tuan die seriously xde masa btol nk update. Bukan kate nk update, nk jenguk pon xsmpat haha

Before ni guna ip 5s de apps utk blogger taw. pastu da upgrade jd ip7 xde plak apps tu. x compatible ke pe ntah. Tu yg krik krik tu haha

Xpe.. i will change. i will be more hardworking sbb byk utang post ni. Ye r nnt 1 day kalo bace balek segala post dlm blog (read :yg kite type sndiri) tu best taw haha



Your Faithfully,

Owner Blog 😁😃
++ enjoy lil things in life ++

 

✿Chicky's Little Voice✿ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting