Friday, October 14, 2016

#nurerikakhaira terkena gangguan ke???

Fictitious by chicky at Friday, October 14, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post
For the last 4 days, Erika de wat perangai pelik. Die ni sll nye jd sejenis budak yg baik. Xde r nk meragam sgt. Tetibe die wat perangai pelik. Asal lepas axan maghrib je xnk tdo pasru nanges la mulut bising r xnk tdo. Even before that die tgh tdo tp tibe lpas azan mghrib terus terjaga.  

Tgk dr mate die nmpk ngntok siap pakej ngn menguap tp die tahan mate xnk tdo. Smpai r dlm pukul 10-11 cmtu. Wahhhg nek antu r aku. Time2 die kena tu mst tgh kt hall dpn tv. Yg menolong menjaga nye my MIL la. Smpai aku nek segan ngn org2 kt umh tu. Ye r time tu r org nk santai tgk bite tp ank aku dok bising je. Ahhhh stresss mak nakkkkk huhu

Nak kate kembong perut,da ceq ok je. Iyak pon tak. Susu da bg knyng2 da huhu aku de r mengadu kt akak ipar aku sbb ank die kn baby gk same umo ngn Erika. Die kate boleh jd sbb nk bijak ye r budak da lebig sebulan kn umo nye huhu to them die cite kt abg aku which is husband die,abg aku kate mungkin gangguan sbb time die same je everyday kn.

So smlm mghrib aku take extra caution. Adrk neradik aku kt whtsapp grup family da standby ngn mcm2 pertolongan hehe time tu Erika tgh tdo lt buai,lpas azan je die terus terjaga n start nanges. Aku terus pangku die pastu aku bukak xikor hafis hamidon kt phone aku (feveret tu hafiz hamidon) hehe then aku gilir2 ngn yassin, ayt kursi, alfatihah ngn surah 3 qul. Then abg aku soh bace ayt kursi pastu tiup kt kepale n muke die byk2 kali.

Tgk Erika nmpk diam r. Die tdo tp stil terjaga2. Tp aku r terkumat kamit dok baca ayt kursi x stop hehe

So mlm tu alhamdulillah die xmerengek sgt even die blom iyak lg aritu hehe smpai ke pg die tdo. Bgn pon mntk susu je hehe

Dulu masa pantang Karl ngn mak aku,mmg die bising kalo mghrib kne oangku baby. Siap take turn lg sbb lenguh kn pastu nk solat lg hehe bile pantang Erika kt umah FIL aku take easy bnd tu. Aku biar2 kn je sbb kdg2 aku sbok ngn bnd len huhu tu r xdgr org tua kate kn da terkena. Br r rase nk take serious kn huhu

 Time ni die tgh renyah nk start merengek huhu

++ enjoy lil things in life ++

Bengkak Susu

Fictitious by chicky at Friday, October 14, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post
Bile da berprofesion jd breastfeed mommy ni mmg xkn lepas dr kena bengkak susu kn. especially kes mcm aku yg mmg ank xbpe nk direct feed so nk kne sntiase pump n isi dlm botol Pigeon favourite die br die nk minum *manja so much* so kengkadang tu de gk masa yg x smpt nk pump. Bile lmbt sket n tank penuh mmg rase mcm nk tampo org je haha

De 1 day tu masih dlm pantng,aku g Jusco ngn Mr Reza ngn Karl. Erika too fragile nk bawak so tnggl kt umah ngn nanny. Alaaa baby kn die tdo je hehe ko mampu dlm pntng g jusco haha g jusco pon xde r lame,g bli brg sket pastu makan Kenny Rogers *da teringin sgt sbb dok tgk kt fb je* ehhh kenny rogers boleh makan dlm pantang ikot kamus aku sbb ayam nye dipanggang kurang lemak dgn rase yg enak. Ehhh tu lagu die haha tp kenny rogers jusco kulai no sll mengecewakan. Not worth your money. Bek g Vivo je kot. Ehhh jao nawnaw melalut haha

Otw balek tu rase mcm sengal gile kt breast belak kanan ni. Dpt plak pegang Karl yg renyah hamek ko dihenyak2 nye breast aku be like nk menampo je haha sampai umh bile da sempat tu aku teeus pump. Fuhhh saket nye. Da pump kasi clear pon stil saket. Aku try gk urut2 tp cant go sbb saket sgt so aku carik solution len.

Aku amek EBM storage bottle pastu isi ngn air yg paling panas abad ni,pasti aku tuam. Saket gk tp tahan je laaa. Aku wat time baring2 nk tdo smpai r air tu da xbpe suam. Br r rase ringan sket breast aku. Kalo x mmg xboleh tdo la huhu



Ootd ke jusco. Masih dlm pantang kan so lena r berjubah labuh. Neves gk takot jubah ni xmuat sbb jubah ni xbpe jubah sgt. Die fit2 je hehe skali tadaaaaa muat ko. Sesungguhnya aku da kurus. Muke pon da runcing haha



Karl over peramah. Die suke menegur org. Risau aku ngn perangai ramah sgt die ni hehe


++ enjoy lil things in life ++

Sunday, October 9, 2016

PSMC Check Up

Fictitious by chicky at Sunday, October 09, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Arini bawak the kids g check up. Actually da lewat seminggu. Erika check up sebulan n Karl check up setahun. Lmbat naw tu hehe Tapi rupe nye baby skang kalo kt PSMC xyh dtg check up sebulan. Dtg 2 bulan terus lump sum injection hehe

So selamat r si Yerikah tu. Tp xpasal2 mommy plak kne inject depo haha planning py injection. Mklum la terlebih subur ank setaon sorang doc pon seriau haha

Masuk bilik doc secara berjemaah. Yerikah tdo je r die da rilex xyah inject kn. inject karl dulu menjerit die time kne cucuk tu tp jap je. Die tu mmg sejenis kejadian yg kebal hehe time aku plak hadoi laaaa kalo aku baby pon aku melalak kot. 1st time aku rase injection saket gile. Aku rase mcm berapi pon ye gk punggung kim k aku ni huhu

Time duduk kt lua tnggu bil tu siap r aku gosok2 punggung n ckp kt Mr Reza 'saket bontot' haha smpai ke umh sengal die tu. Aku ty ank buah aku yg pernah amek depo ni die kate saket nye memanjang smpai berhari2. Nanges r aku cmni huhu tp aku plan nk amek injection ni xlame. Aku nk amek the more natural but safe which is IUD. Tp kne cekal kn ati sbb nk masuk kn benda alah kt tutttt kn hehe

Arini timbang Erika. 4.45kg. Horayyyy beso da ko nakkkk patot r bertambah kering mak ko ni haha n after 1 month confinement berat aku juga memuaskan 54kg gitew. Patot r balek kg org dok kate aku kuros. Opkossss la jg 2 ank kecik mane x kurus nye omak ni haaaa hehe


Ok Erika tnggu ye next month awak plak kne inject hehe

++ enjoy lil things in life ++

Monday, September 19, 2016

Benefits of Apples

Fictitious by chicky at Monday, September 19, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Sharing notes..

++ enjoy lil things in life ++

#nurerikakhaira - day 20 da de kawan baru

Fictitious by chicky at Monday, September 19, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Erika ni py perangai kan kalo bab menyusu die nk kne sentise botol kt mulut die br die boleh tdo. Even time tdo die boleh terjaga sbb carik botol die. Die x susu pon tp nk sntiase de. So pikir2 kalo bg puting kosong mst solve problem ni hehe

Actually aku da order puting kaler pink Suavinex kt one baby world tp online xde r smpai on the spot kn. so kebetulan g jusco carik r puting die sekali. Susah plak nk carik puting yg bagus utk age die. Yg jmp brand Avent. Boleh la jemahhhh jnji pink gk haha

So balek try sua kt mulut die memule die buang gk sbb isap2 xde dpt pe kn. tp train lg at last die nk. Snyp sket mulut die kalo x mulut die bising time tdo. Mcm2 bunyik kua hehe


Pg2 dgn rmbut goku terpacak nye. Puting kopek xtinggal. Kalo menghisap tu kemain kuat hehe




Molek je mulut tu isap puting. Dulu masa Karl beli brand pigeon tp aku rase pigeon tu size die beso sket dr Avent ni. Avent comel sket. Lgpon Erika kn kecik comel. Xmcm Karl dulu dr segi size beso sket hehe

Tp Karl isap puting pon dlm sebulan 2 bulan je pasti puting sepah2 wat men. Tp kalo org len py puting ie Hanna or Chicha py, kemain die rampas. Saje pendenfki kn hehe so kite tgk plak Erika ni bpe lame die isap puting. Jgn smpai bertaon2 sudah la nakkkk huhu

So to my darling Erika, blaja r syg puting awak tu jgn asek nk buang2 je. Mommy xkn sll tolong awak sbb mommy pon nk tdo gl. Kalo mommy tdo kdg2 mommy xsedar awak nanges haha

++ enjoy lil things in life ++

 

✿Chicky's Little Voice✿ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting