Monday, May 29, 2017

Dark Blue!!!!

Fictitious by chicky irdawati at Monday, May 29, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post



Yessss dark blue!!!
Ape nye yg dark blue???
Hahaha tema colour raya kitorg taon ni dark blue. Taon lepas beraye bertiga Mr Reza yg pilih colour grey, so this year, beraye berempat I choose dark blue hehe Nape dark blue? Sbb royal blue is too mainstream haha JDT sgt kn royal2 ni hehe
Tp 1 family py baju pon x beli lg. Bukan tu je 1 pe pon preparation xde lg ni. Xpe slow2 bebbbb. Nnt sekali beli terus siap semua hehe
De org tu cita2 nk beli baju raya wak doyok hmmmm slim naw mcm wak doyok ke tu? haha
U olls colour pe taon ni? Tiap2 taon pening nk pikir colour kn
Ehhhh tipu sbnr nye awal2 da pikir kn siap da pikir for the next 5 yeras py colour hahaha
X sabo nk shopping baju raya. Horayyyy
Taon ni Mr Reza ajk g KL shopping baju smbil2 g visit umah ayah ude kt Cheras hehe
Bukan senang nk tnggu Mr Reza ajk berjalan ni, so harus lah excited nye lebih kn hehe



post signature
++ enjoy lil things in life ++

Ramadhan 2017

Fictitious by chicky irdawati at Monday, May 29, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post

Selamat menyambut Ramadhan u olls...
Alhamdulillah dipanjang kn umur taon ni dpt sambut Ramadhan lagi.
Kalo pnjng umo Insyaallah jumpa lg Ramadhan taon dpn hehe
semoga umo kite pnjng gk utk sambut Aidilfitri nnt.
Pose jgn tipu2 je kawan2
Amek keberkatan sebaik2 nya hehe
Tiap kali nk raya je nervous rasa
Sbb raya ni da mcm waktu org berlumba2 nk tayang itu ini
Takot plak rasa
Jgn r kite suma tergolong dlm golongan cmtu ye
Kite beraya ikot kemampuan kite
Insyaallah lebih bermakna

:)



post signature
++ enjoy lil things in life ++

Promosi COWAY hari raya

Fictitious by chicky irdawati at Monday, May 29, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post

u olls taw x Vilaem ni adalah 1 penapis air yg paling baik sbb penapisan die adalah yg paling halus. makna nye air yg kite minum tu adalah yg paling bersih sbb tapisan nye kepada particles yg sgt kecil. 

Skang tgh promosi pasang utk hari raya ni register cum RM50 n advance sebulan RM125. So kalo pasang skang ni, next payment ialah lepas raya. So pe lg, bulan pose ni pastu nk raya lagi, baru la bergaya minum air COWAY hehe






post signature
++ enjoy lil things in life ++

Monday, May 15, 2017

Jom Pasang Coway!!!

Fictitious by chicky irdawati at Monday, May 15, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post
Haaaa ni aku nk share sket tip cane nk dpt quality hidup yg optimum. Salah satu nye ialah guna n minum air yg bersih. Ye r air kn penting. 1 ari bape litre kite minum air. N badan kite yg akn dpt manfaat dr peyg kite minin. So utk kesihatan yg lebih optimum meri la kita amal kan minum air yg bersih. Cane air yg bersih tu? Kalo u olls nk taw air yg kite dpt de SAJ ke SYABAS ke tu x dijamin bersih sbb tu supply direct dr reservoir tjen lalu pipe. Dlm pipe pon kite xtaw de pe. Cicak ke sampah ke?😱😱😱

Tp xboleh nk salah kn agensi pengurusan air sume tu sbb tu sume out of control. So solution nye terletak pada kite. Pasang la water filter. Ape brand pon xkisah asal kn air tu de filter. Tp dlm entry ni aku nk suggest COWAY r. Sbb aku official Health Planner utk Coway tu. Maklum la bukam senang nk senang kn hehe

Dulu before2 ni aku mmg xpenah nk amek port pasl Coway ni. Pasti bila da pasang kt umah mak aku br r aku taw betapa penting nye pasang Coway ni. Dulu nk wat air panas mmg hazab pemalas nye sbb nk kne semtiase refill thermopot,nk masak air. Lg2 kalo de tetamu dtg. Alaaa lmbt nye nk tnggu air masak. Tetamu pon da haus mcm kt padang pasir lmbt sgt tnggu air smpai πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi skang da len dihujung jari je.

Camti gk ngn air sejuk. Dulu kne isi bekas dlm aisbox pastu minum de plak bau petai,sawi,naget dan mcm2 lg. tu blom campur bekas isi air tu licin πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… hazab gk lg2 kalo adek beradek ramai keje minum air sejuk tp xnk isi. Sabo je la jemahh. So skang sume da senang. Dgn suhu yg mcm2 (panas,sejuk,suam,suhu bilik) kettle yg de tu da boleh jual preloved da πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† pasang Coway pon jimat elektrik lg jomat dr korang pkai kettle tu. Serendah RM95 sebulan korang boleh dpt minum air bersih taw. Pastu lg 1 benefit nye korang akm jd rajin minum air sbb air Coway ji segar n bersih. Mmg len rase nye. Ehhh korang xpenah minum air Coway e? Jom la dtg umah aku try ni haaa hehe

Lg senang utk umah yg de ank kcik nk wat susu tu kn. Ape la salah nye bg ank minum susu dgn air yg btapis. Br la ank pon sihat. Kurang saket. Ehhh susu pon lmbt basi taw. Aku x tipu mmg pangalaman sndiri ni hehe aku pilih Coway sbb pengalaman sndiri yg raseCoway tu bagu hehe

Skang promotion kalo nk pasang teg fee hamya Rm50.00. Ni nk raua ni kn best nye kalo dpt bg tetamu minum air Coway. Br la kelassss ko jahhhh πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Kalo pasang skang utk raya ni,bayaran lepas raya nnt. Ehhhh best nye jd jom la pasang Coway.
Meh contact aku ye. Sbb aku peramah mst korang x nyesal deal ngn aku. Ape? U olls kt KL?Labuan?Kedah? Dont worry skang sume di hujung jari. Pasti sume nye boleh?


CALL/PM/WHATSAPP :

http://www.wasap.my/60127818487

YOUR COWAY HEALTH PLANNER
COWAY BY CHICKY
(ZAINUR IRDAWATI)
COWAY (M) SDN BHD

#livingbetter #waterfilter #AlwaysEnjoyTheCleanWater #CowayMalaysia #cowayjohor #cowaypontian #cowaykulai #cowayskudai #cowaysenai #TheWaterSpecialist #Coway #cowaybychicky



++ enjoy lil things in life ++

Thursday, May 11, 2017

At Last... Im Backkkkkkk !!!!

Fictitious by chicky irdawati at Thursday, May 11, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post
Horayyyy!!!!

Nk lompat2 gembira sbb at last blog dpt bukak n update semula hasil kebijaksanaan aku ni hehe

Skang nk try install apps kt handphone plak. Sbb apps yg gune last time tu da xde lg. Ehhh pelik. kate semua di hujung jari kan hehe

Ok nk wat list entry yg da berlambak nk upload tu hahahaKo tunngu ye entry aku yg beratuir mcm nk g beli keria antarabangsa tu hahaha
++ enjoy lil things in life ++

 

✿Chicky's Little Voice✿ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting