Monday, September 19, 2016

Benefits of Apples

Fictitious by chicky at Monday, September 19, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Sharing notes..

++ enjoy lil things in life ++

#nurerikakhaira - day 20 da de kawan baru

Fictitious by chicky at Monday, September 19, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Erika ni py perangai kan kalo bab menyusu die nk kne sentise botol kt mulut die br die boleh tdo. Even time tdo die boleh terjaga sbb carik botol die. Die x susu pon tp nk sntiase de. So pikir2 kalo bg puting kosong mst solve problem ni hehe

Actually aku da order puting kaler pink Suavinex kt one baby world tp online xde r smpai on the spot kn. so kebetulan g jusco carik r puting die sekali. Susah plak nk carik puting yg bagus utk age die. Yg jmp brand Avent. Boleh la jemahhhh jnji pink gk haha

So balek try sua kt mulut die memule die buang gk sbb isap2 xde dpt pe kn. tp train lg at last die nk. Snyp sket mulut die kalo x mulut die bising time tdo. Mcm2 bunyik kua hehe


Pg2 dgn rmbut goku terpacak nye. Puting kopek xtinggal. Kalo menghisap tu kemain kuat hehe




Molek je mulut tu isap puting. Dulu masa Karl beli brand pigeon tp aku rase pigeon tu size die beso sket dr Avent ni. Avent comel sket. Lgpon Erika kn kecik comel. Xmcm Karl dulu dr segi size beso sket hehe

Tp Karl isap puting pon dlm sebulan 2 bulan je pasti puting sepah2 wat men. Tp kalo org len py puting ie Hanna or Chicha py, kemain die rampas. Saje pendenfki kn hehe so kite tgk plak Erika ni bpe lame die isap puting. Jgn smpai bertaon2 sudah la nakkkk huhu

So to my darling Erika, blaja r syg puting awak tu jgn asek nk buang2 je. Mommy xkn sll tolong awak sbb mommy pon nk tdo gl. Kalo mommy tdo kdg2 mommy xsedar awak nanges haha

++ enjoy lil things in life ++

Day 18th of Confinement

Fictitious by chicky at Monday, September 19, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post
Baru ari ke 18 aku da syok kua e hehe pantang ank ke 2 ni aku agk larung gk. Xmcm masa pantang Karl. Mmg taat sgt aku haha bajet2 da otai ke time ank ke 2 ni hehe

Actually Mr Reza mcm kesian kt aku kot asek ckp nk makan itu ini (read yg boleh dimakan oleh wanita pantang) aku kate pizza boleh makan tp amek yg chicken r xyah seafood hehe tp die ty kenny rogers boleh makan? Opkos laaaa boleh haha ayam panggang kot hehe

So ari ahad ptg tu die ajk g Jusco. Umah FIL ngn jusco x jao mane pon. Dlm 10 mins je. Erika tnggal kt umah ngn nanny nye. Kalo ikot aku mmg aku nekad angkut je sbb aku xsmpai ati nk susah kn MIL tp bile pikir2 semule,x elok plak bawak. Kt jusco tu mcm2 org de takot kne penyakit je huhu

Maka g r 3 beranak. Sbnrnye smbil2 nk carik brg sket. Nk carik brg Karl n Erika sket hehe tp aku tgk mcn brg ayh die je haha



Myself in zefiks jubah. Wahhhhh da selim. Tu xpkai korset tu haha berani pkai jubah n dress je. Nk pkai jeans x berani lg hehe please excuse bilik n dressing table yg sepah tu haha maklum la bilik 4 org ln. De 2 baby lg harus lah sepah hehe

Kne rajen pkai binder lg ni. Nk hapuskan spare tyre yg xnmpk ngn mata kasar hehe 


Flolesss gk without editing haha hasil bershaklee la ni hehe




Karl's happy faces bila dpt jln2 n mkn2 hehe tnggu mommy da abes kuarantin nnt kite jln2 lg ye hehe



++ enjoy lil things in life ++

Sunday, September 11, 2016

Kaki Gemok

Fictitious by chicky at Sunday, September 11, 2016
Reactions: 
0 comments Links to this post

Pelik namun benar. Da lpas bersalin pon pkai kasut ni still sempit mcm time preggy dulu huhu my body retains lots of water still. Kne nyah kn sume air2 yg da terstuck dlm badan ni huhu

++ enjoy lil things in life ++

Thursday, September 8, 2016

#nurerikakhaira Day 8 - Pusat Da Tanggal

Fictitious by chicky at Thursday, September 08, 2016
Reactions: 
1 comments Links to this post

Dulu masa Karl pusat tanggal on day 12. Kire lame gk sbb time tu seminggu Hanna da tnaggal pusat tp Karl x tnggl2 so mcm tertunggu2 r gk hehe

So time Erika ni aku x tertunggu2 sgt sbb bile tibe masa nye die akn tnggl so just keep calm n tnggu pusat luruh la haha tp aku perasan pusat Erika ni doc potong pendek sgt.seto'et je hehe

Hari2 tgk n bersih kn pusat die time tuka baju, mst MIL kate,sok tanggal. Ehhh x tnggl gk last2 de tnggl sket lg tu last MIL kate sok tnggl. Sok nye time bukak kn baju nk mnd pagi 'ehhh da tnggal' terus ckp kt MIL 'makkk pusat Erika da tnggl' hehe MIL pon wat r bubur merah puteh tanda kesyukuran wat makan ank beranak hehe


Haaaa nmpk x pusat die seto'et je tu hehe akak aku kate kalo baby kulit menggelupas die nk membeso lg hehe tu aku xbpe nk argue sbb pengalaman masa Karl baby pon mmg mbesar dgn jaya nye dr 3kg ke berkilo2 hehe

 
Patot r arini muke Erika bgn pg de tenyum yeeee rupe nye pusat da luruh hehe

Org tua kate kalo pusat da luruh baby jd senyap sket. Tp Erika ni mmg jenis senyap je bukan penangis baby nye hehe cume nye die kalo da berjaga dr time mandi ptg die,mst xnk tdo smpai lpas mghrib. Tp arini smpai lpas isyak meletet2 xnk tdo. Susu je smpai kering susu haha last2 mlm tu tdo aman nye x bgn carik susu sbb da knyng sgt kn hehe

Semoga terus membesar n berkembang dgn jaya nye ye Erika hehe

++ enjoy lil things in life ++

 

✿Chicky's Little Voice✿ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting